Traseu

Ce vom face?

Pe scurt vom parcurge cu bicicletele vechiul Drum al Matasii din Romania pana in Asia Centrala. Traseul strabate 11 tari insumand aproximativ 16000 km si trece prin aproape toate formele de relief: campii, dealuri, stepe, deserturi si munti.

Nu exista un singur drum al Matasii ci o vasta retea de drumuri care lega China de Occident cu scop de promovare al comertului, insa cel ales de noi vizeaza traversarea muntilor Pamir urmand renumita sosea Pamir Highway, atingand pasuri de aproximativ 4.200 de metri altitudine si totodata traversarea muntilor Tian Shan, ajungang la Issyk-Kol, al doilea lac salin de altitudine navigabil din lume.

Pe lista noastra de dorinte se afla si Mongolia, pe care bineinteles am integrat-o, aceasta fiind cea mai nordica tara in care vom ajunge. Punctul terminus se afla in orasul Xi’an, unul din cele mai vechi orase din China dar si locul de unde provine matasea. In afara de istoria bogata orasul are multe de oferit, tot aici se afla o sectiune importanta din Marele zid chinezesc dar si muzeul Armatei de Teracota.