România

Ziua 1: Busteni-Sinca Noua

Plecam luni, 18 septembrie 2017 din Busteni dupa o lunga dupa-amiaza de setare a  echipamentului si de impachetare a lucrurilor in coburi. Pornim spre Poiana Marului pe caii de fier incarcati cu toate cele necesare turei care va dura o saptamana. Primul “incident” are loc dupa ce coboram pasul Rasnov unde Vlad acroseaza un rrom care tragea dupa el un carut plin de crengi de diferite lungimi. Neputand sa-l depaseasca din cauza unui tir care venea din spate,  reuseste sa agate cu panierul din dreapta fata o creanga care ajunge sa-l perforeze. Dupa o serie de injuraturi ne continuam drumul dupa ce Vlad, glumeste pe seama faptului ca el mereu trebuie sa pateasca ceva “amuzant”.

Ajungem in Zarnesti si de acolo urcam repede pasul rutier care ajunge in Poiana Marului. Ne minunam cat de usor este sa rulezi pe asfalt mai ales pe urcari avand bicicletele incarcate, pe coborari fiind un avantaj faptul ca suntem mai grei facandu-ne mai rapizi. Ajunsi in Poiana Marului decidem sa nu ramanem aici si sa mai pedalam un pic pana in Sinca Noua.Se lasa seara, dar Vlad stie un loc fain de campat langa Podu’ Ilii, unde este un viaduct care deservea o veche cale ferara.

Astfel suntem multumiti ca in prima zi dupa ce plecam la ora 4 dupa-amiaza din Busteni reusim sa pedalam in jur de 60 de km pana la Sinca Noua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *