România

Ziua 3: Granari-Saschiz

Miercuri ne trezim si aflam ca a plouat indeajuns sa ne convingem ca nu putem ajunge curati pe partea cealalta a dealului, dar si ca vremea va fi in continuare ploioasa toata ziua. Mancam si cu greu iesim din cort. Ploua usor si ideea de a ne plimba prin iarba uda si de a strange cortul fleasca nu ne surade. Strangem totul si incepem sa urcam dealul pacalind drumul de pamant cu o poteca paralela acoperita de iarba.

Iesim de pe camp si incepe mocirleala. Pamantul incepe sa se lipeasca de roti, dar macar vremea promitea sa se imbunatateasca. Continuam sa impingem la biciclete pana langa liziera padurii.

Pierdem un pic drumul care abia se mai vedea de iarba si intr-un final reusim sa intram in padure si sa dam peste poteca de bicicleta special construita pentru a face legatura intre anumite sate sasesti.

Planul era sa o urmam pana in Saschiz pe deasupra satului Mesendorf. Dar se pare ca vremea nu era cu noi. Cerul se innorase si arata ca vrea sa ploua. Hotaram sa urmam poteca totusi pana ajungem la intersectia cu Mesendorf si acolo sa hotaram ce facem, adica daca contiuam pana la Saschiz sau coboram in Mesendorf, dar ideea nu era buna pentru ca stiam va vom da de pamantul lipicios si nu mai vroiam asta. Incepe sa ploua destul de tare, dar acoperamantul padurii ne protejeaza cat de cat.

Vremea se schimba rapid, ploaia se opreste si soarele se arata. Asta ne facem sa ne bucuram enorm de poteca care e un adevarat test pentru bicicletele de tura dar si pentru noi. E nevoie ceva echilibru si indemanare sa mergi cu o bicicleta incarcata cu bagaje pe o poteca lata de 80-100 cm printre copaci si ramuri cazute, radacini si pietre umede. Ne place indeajuns de mult incat decidem sa urmam poteca pana la Saschiz si sa nu coboram in Mesendorf.

Drumul strabate paduri de amestec specifice zonelor de deal, serpuind printre arbori, urcand si coborand domol zonele mai dificile pana iese la un drum de asfalt deasupra satului Saschiz. Datorita asfaltului ne curatam si rotile de pamanat si intram rapid in sat.

Facem cateva poze la biserica din centrul satului si la ruinele fostei cetati de pe deal si ne dam seama ca se apropie furtuna.

Ne grabim sa facem rost de apa si incercam sa urcam la cetate sa campam. Chiar daca stiam unde vrem sa campam totusi tunetele si iminenta ploii ne fac sa ne razgandim si sa gasim mai repede un alt loc bun de campat dar total neortodox de a face asta. Evident locul era in cimitir, perfect nivelat pentru cort cu o usoara panta pentru scurgerea apei, sub un mic prun.. Ploaia ne ameninta serios si intimdem rapid cortul. Pregatim masa, fericiti ca nu ne-a prins ploaia afara din cort si adormim ascultand concertul tropaielii ploii pe tenta.

A fost o furtuna pe cinste in noaptea respectiva, a plouat puternic cu traznete si fulgere. Kilometri parcusi nu a fost multi, in jur de 40, din cauza vremii si a drumului plin de pamant care ne-a obligat sa impingem la biciclete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *