România

Ziua 6: Alma Vii-Sibiu

Sambata dimineata picura usor. Strangem tot si plecam in sat sa vizitam biserica proaspat restaurata. De fapt a fost restaurata doar partea fortificatiilor, a zidurilor si a turnurilor, biserica inca astepta momentului restaurarii ei. Intram si ghidul ne-a explicat ca restaurarea s-a facut din fonduri straine „Mihai Eminescu trust”. Este vorba de un proiect mai vechi de reface a bisericilor fortificate din Transilvania. Exista si site cu Alma Vii: http://www.almavii.ro/ si doar inauntru bisericii este cel mai bun semnal mobil din tot satul pentru ca au tras antena GPS special.

Ne face placere sa vedem ca oamenii au depus ceva eforturi sa refaca aceasta mica fortificatie si sa atraga prin ea turistii care sunt avizi sa vada locurile acestea.

 

Plecam plini de sperante ca zona o sa infloreasca si pedalam agale catre Sibiu, aceasta fiind destianatia pentru ziua respectiva. Vremea incepe sa se strice mai rau, incepe usor sa ploua, dar nu dureaza mult si putem sa ajungem in timp util in centrul Sibiului.

Fiind foarte colorati, atragem atentia, in special strainii sunt cei care ne intreaba ce-i cu noi si raman placut impresionati ca suntem romani si ca ne place sa calatorim.

Facem ceva poze si plecam sa ne intalnim cu sora si cumnatul lui Vlad, care ne primesc cu drag la ei acasa. Ne ospatam pe cinste stam la povesti si apoi facem o baie bine meritata. Dupa 6 zile de nespalat aratam bine, dar nu stiu cat de bine miroseam. Nu vrem sa ne gandim cum o sa fie cand vor trece mult mai multe zile fara dush pe cine stie ce calduri. Suntem bucurosi ca am ajuns la Sibiu pe biciclete si in seara respectiva povestim despre aventura pe care o pregatim, despre ce mai avem de adaugat echipamentului si despre pagina virtuala pe care vrem sa o dezvoltam si pe care vrem sa tinem un fel de jurnal de bord.

2 Comments

  • Manea

    Bai va urascccccc.. ati plecat fara mine… bine si eu sunt pe coclauri fara preamylta baie dupa mine… dar va iubesc si vreau sa mirositi … ca de aia avem viata asta.. sa o traim nu sa stam in dus toata ziua;) .. va iub… urascccccc

    • 2bikesodyssey

      N-am plecat 😛 ce ai citit e din Septembrie, nu stiu de ce nu se intelege ca e descrierea turei din Septembrie care a durat 8 zile. Te asteptam sambata pe 14 sa vii sa ne faci poze la plecare! 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *