România

Bikepacking in Transilvania ziua 1, 2 si 3

In prima zi am pedalat 120 km din Busteni pana la cetatea Rupea, miscandu-ne rapid pe asfalt si fiind putin incarcati. Din Busteni a trebuit sa pedalam un pic de DN1 din pacate, dar a trecut repede acest sector, apoi trecand pe rand prin Rasnov, Poiana Marului, Sinca Noua, Sinca Veche, Ohaba, Vad, Hoghiz si Rupea. Pentru ca ajusesem devreme am vizitatea si cetatea, care este renovata si arata foarte bine. Am surprins luminile apusului peste cetate si am campat la intrarea in traseul pe care urma sa-l facem. Eram nerabdatori sa folosim bicicletele pe drumurile de off-road si sa vedem cum se comporta improvizatia noastra de prindere a bagajelor.

Rupea

A doua zi anvelopele noastre au inceput sa guste din iarba proaspat crescuta, urcand si coborand dealurile domoale, specifice Transilvaniei.

Traseul banda rosie porneste chiar de la cetatea Rupea, nefiind foarte bine marcat la inceput, dar noi ne-am bazat pe instinctele noastre de orientare si confirmarea GPS-ului.

Urcarea cu cetatea Rupea in spate
Coborarea catre satul Viscri

Ajunsi la biserica fortificata Viscri am luat pranzul si am continuat pe traseul Transilvania Bike Trail pana in satul Mesendorf, care de asemenea are o biserica fortificata. Ajungand in jur de ora 6 seara am vizitat biserica si curtea interioara, apoi am plecat spre satul Crit. De altfel toate aceste sate sasesti au biserici foritificate, practic toata Transilvania e impanzita cu aceste biserici fiecare cu frumusetea si particularitatea ei, asta fiind si unul din motivele pentru care ne-am dorit sa facem iar un traseu in zona.

Dupa ce ne-am aprovizionat cu apa si mancare din Crit, am urmat iar TBT si dupa cativa km am gasit locul perfect de campare. Seara am petrecut-o la foc.

A treia zi continuam tot pe TBT pana la intersectia cu satul Aurel Vlaicu unde descoperim un traseu nou, cruce albastra, care nu apare pe harta colinelor Transilvaniei si care merge pana in orasul medieval Sighisoara. Ne-am distrat pe single trail-uri si podetele amenajate, chiar daca nu era un traseu curatat, fiind plin de crengi si frunze. A fost una din cele mai frumoase portiuni din acesta poteca special creata pentru Mtb.

Cu privelistea asta se termina traseul cruce albastra.

Ne realimentam in Sighisoara, mancam, ne odihnim putin si apoi urcam iar in creasta ca sa urmam marcajul banda rosie. Campam in rezervatia Stejarii seculari de la Breite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *